Broj oboljelih od bolesti srca i krvnih žila sve više raste u svijetu i Hrvatskoj. Statistički podaci ukazuju na to da kardiovaskularne bolesti uzrokuju smrt četiri milijuna Europljana godišnje, pa upravo zbog toga se treba posebno brinuti o svom zdravlju, a posebno kardiovaskularnom sustavu. Svaka osoba starija od 40 godina trebala bi jednom godišnje obaviti kardiološki pregled, uključujući određene pretrage.

Potpuni i detaljan kardiološki pregled u Poliklinici Lumbalis obuhvaća temeljiti fizikalni pregled, elektrokardiografiju (EKG) i po potrebi ehokardiografiju, tj. ultrazvuk srca, ergometriju, holtere itd.

dr. Mihajlo Kovačić

Specijalistički pregled kardiologa + EKG u Poliklinici Lumbalis

            U poliklinici Lumbalis prije samog pregleda medicinska sestra će vam učiniti EKG te izmjeriti krvni tlak. Nakon toga u nesmetanom okruženju detaljno sa subspecijalistom kardiologije razgovara se o dosadašnjim bolestima, terapiji, sadašnjim tegobama te obiteljskim i osobnim rizičnim čimbenicima za kardiovaskularne bolesti. Potom se pristupa fizikalnom pregledu i na kraju se daje završno mišljenje (preporuke za terapiju ili daljnje nužne dijagnostičke postupke). Na pregled obavezno ponesite svu staru medicinsku dokumentaciju i laboratorijske nalaze. Posebno napominjemo da smo osigurali dovoljno vremena za temeljiti pregled i sve upute vezane uz vaše tegobe. Naši liječnici su i specijalisti interne medicine te je tim važnije da ponesete svu ostalu dokumentaciju i popis lijekova koje uzimate jer i druga stanja nevezana izravno uz kardiovaskularni sustav mogu biti uzrok vaših tegoba i utjecati na preporuke za terapiju.

Ukoliko je potrebno, kardiolog Vas upućuje na daljnje pretrage koje isto tako možete obaviti u Poliklinici Lumbalis.

Usluge koje nudimo:

Poliklinika Lumbalis
Toplice Sv. Martin
00385(0)40/371-104
00385(0)95/777-1111
[email protected]

Za kardiološke pakete sa smještajem klikni ovdje!