Udarni val

Terapija udarnim valom relativno je novi terapijski postupak u liječenju mišićno koštanih problema. To je neinvazivan postupak zvučnim fokusiranim i radijalnim valovima koji stvaraju dobru upalu koja ubrzava cijeljenje tkiva. Udarni val ima nekoliko prednosti nad tradicionalnim kirurškim metodama: manje potencijalnih komplikacija, brži oporavak i povratak aktivnostima dnevnog života, djeluje bez anestezije, bez lijekova i bez potencijalnih nuspojava.

Terapija udarnim valom

Pacijenti mogu osjećati promjene odmah nakon prve terapije udarnim valom, no pravi rezultati osjećaju se nakon trećeg ili četvrtog tretmana. Optimalan broj terapija kako bi rezultat bio što bolji je pet, što ovisi o stanju, trajanju i lokaciji problema i samoj dijagnozi. Za vrijeme trajanja terapije može doći do pojavljivanja boli ili neugode, no ona je kratkotrajna jer sama terapija traje nekoliko minuta. Udarni val se izvodi s razmakom od 5 do 10 dana, i nakon svake terapije pacijentu se ordiniraju određene fizikalne procedure, ovisno o procjeni terapeuta. Preporučljivo je da 48 sati nakon svakog tretmana pacijent izbjegava značajniju fizičku aktivnost, posebno ako ona uključuje tretirano područje.

Kontraindikacije i indikacije za udarni val

Indikacija za terapiju udarnim valom ima mnogo: bolno rame, teniski lakat, bol u Ahilovoj tetivi, petni trn, plantarni fascitis, kalcifikati, skakačka koljena, bol u kuku i mnoge druge.

Kontraindikacije za terapiju udarnim valom su trudnoća, maligne bolesti, upale živaca, teška dermatološka stanja itd.

Udarni val u Poliklinici Lumbalis

U Poliklinici Lumbalis udarni val izvode posebno educirani fizioterapeuti. Prvi puta obavlja se inicijalni pregled koji uključuje uzimanje anamneze, objektivan nalaz s kliničkim testovima, postavljanje dijagnoze i plana terapije. Nakon svake terapije dodatno se ordiniraju klasične fizikalne procedure koje se dodatno ne naplaćuju, a svaki pacijent nakon svake terapije ima pravo na sat vremena besplatnog korištenja termomineralnih bazena.

Ukoliko ste se prepoznali u nekim od indikacija za udarni val, naručite se na inicijalni pregled i prvu terapiju e-mailom [email protected] ili pozivom na broj 040/371-104.

Poliklinika Lumbalis
Toplice Sv. Martin
00385(0)40/371-104
00385(0)95/777-1111
[email protected]


Naruči se na pregled!