Postoperativna rehabilitacija

Bilo kakvi operacijski zahvati zahtijevaju dobru pripremu pacijenta na sami zahvat, a nakon njega dobru rehabilitaciju. U jednom od prijašnjih članaka objasnili smo zašto je potrebna dobra predoperativna priprema i rehabilitacija, a evo zašto je, možda i bitnija, poslijeoperativna rehabilitacija.

Zašto postoperativna rehabilitacija?

Iza Vas je neki operativni zahvat poput artroskopije, ugradnje endoproteza, operacije ramena, stopala ili kralježnice? Sada je najvažnija dobra postoperativna rehabilitacija koja ne ovisi samo o kakvoj operaciji se radilo, već i o Vašem kondicijskom stanju, željama te kratkoročnim i dugoročnim ciljevima koje postavljate zajedno sa svojim terapeutom kako bi što prije operiranom području vratili optimalnu funkciju i Vi sami se vratili aktivnostima svakodnevnog života.

Dobra postoperativna rehabilitacija započinje neposredno nakon operacijskog zahvata gdje jednostavnim vježbama održavate dobru funkciju krvožilnog i dišnog sustava te Vam terapeut daje lagane zadatke kako bi održali opseg pokreta i funkciju mišića operiranog područja i okolnih zglobova.

Od izuzetne važnosti, nakon izlaska iz bolnice, je nastaviti sa samom rehabilitacijom, što Vam nudimo u Poliklinici Lumbalis. Postoperativna rehabilitacija se dijeli u nekoliko faza od kojih je prva faza oporavka i cijeljenja tkiva operiranog segmenta, a zadnja je faza edukacije i povratka svakodnevnim i/ili sportskim aktivnostima. Naravno, sve ovisi već navedenom stanju i ciljevima pacijenta.

Centar za fizikalnu terapiju i kralježnicu
Fizikalna terapija poliklinika Lumbalis

Postoperativna rehabilitacija u Poliklinici Lumbalis

U Poliklinici Lumbalis nudimo širok spektar suvremenih procedura i terapija prožetim različitim konceptima, a osoblje poliklinike se neprestano educira kako bi Vama pružili najbolju i najučinkovitiju uslugu. Postoperativna rehabilitacija provodi se prosječno od 2 do 3 tjedna, a ukoliko je to potrebno, i više.  Zato, ako se spremate  na neki od operacijskih zahvata, ili je već operacija iza Vas, obratite nam se s povjerenjem.

U ponudi imamo nekoliko paketa terapija koje uključuju i korištenje termomineralnih bazena, ili pakete sa smještajem u Hotelu Golfer 4* ili Apartmanima Regina.

Poliklinika Lumbalis
Toplice Sv. Martin
00385(0)40/371-104
00385(0)95/777-1111
[email protected]

Za rehabilitacijske pakete sa smještajem klikni ovdje!