Medicinsko razbijanje celulita

Celulit je pojava s kojom se bori većina žena (rjeđe muškaraca) barem jednom u životu. Iako većina misli da je celulit povezan s debljinom, svakako ga možemo vidjeti i kod vitkih žena u fizičkoj formi. Celulit nastaje nakupljanjem toksičnih otpadnih tvari u tjelesnim tkivima zbog loše prehrane bogate rafiniranim i prerađenim namirnicama, prženom i preslanom hranom. Koža izgubi elastičnost, a vezivno tkivo ispod kože oslabi. To nije samo estetski problem. Naime, povećanjem celulita dolazi do poremećaja metabolizma, loše cirkulacije i zastoja limfe. On nastaje godinama, pa neće nestati preko noći.

Celulit i udarni val

Medicinsko razbijanje celulita u poliklinici Lumbalis izvodimo tretiranjem određenih dijelova tijela (noge, ruke, trbuh) udarnim valom. Udarni val ima pozitivan utjecaj na dugotrajnu zaglađenost kože, što je od izuzetne važnosti u tretiranju celulita. Primjena udarnog vala u kozmetičke svrhe, što uključuje i medicinsko razbijanje celulita, razvila se iz dugogodišnjih istraživanja i proučavanja koja su pokazala da udarni val, na dijelovima tijela zahvaćenim celulitom, zateže vezivno tkivo na neinvazivan način i bez nuspojava.

Medicinsko razbijanje celulita – tijek tretmana

Program medicinskog razbijanja celulita počinje kratkim hlađenjem hladnim kompresama tretiranog dijela tijela te nakon toga slijedi razbijanje celulita udarnim valom koji se izvodi u dvije faze trajanja cca 20 min. Sam tretman nije bolan, štoviše, klijenti su tretman opisali kao laganu masažu. Nakon glavnog dijela tretmana na redu je elektroterapija, odnosno lagane struje koje potiču lipolizu i cirkulaciju kako bi se razbijene stanice celulita lakše uklonile iz organizma. Sveukupno tretman traje oko sat vremena i nakon njega klijenti mogu posve normalno nastaviti sa svojim aktivnostima u Lifeclass Termama.

Medicinsko razbijanje celulita udarnim valom se NE radi kod:  trudnoće, problema sa venama, temperaturnih stanja, upale živaca, teških dermatoloških stanja, osoba mlađih od 18 godina.

Medicinsko razbijanje celulita u Poliklinici Lumbalis

U poliklinici Lumbalis nudimo pojedinačne tretmane te pakete od više tretmana. Na prvom pregledu i tretmanu, educirani fizioterapeut daje Vam smjernice za prehranu u suradnji s nutricionistom, objašnjava sam tretman te daje do znanja koliko tretmana bi bilo potrebno kako bi rezultat bio što bolji.

Poliklinika Lumbalis
Toplice Sv. Martin
00385(0) 40/371-104
00385(0) 95/777-1111
[email protected]
www.lumbalis.net