Što je intolerancija na hranu?

Intolerancija na hranu može biti posljedica loše reakcije vašeg tijela na određenu hranu. Često hrana koju redovito uključujemo u prehranu ili hranu za koju žudimo može biti ta koja nam uzrokuje probleme.

Istraživanja su pokazala da se osjetljivost na hranu može povezati s IgG protutijelima koja nastaju kad se jede ova “problematična” hrana. Obično ova protutijela nemaju štetnih učinaka ali ako imunološki ili probavni sustav ne rade optimalno, njihova prisutnost može izazvati široki raspon simptoma.

Kako možemo znati da smo intolerantni na hranu?

Ukoliko imamo neki od slijedećih kroničnih neugodnih simptoma:
-nadutost
-zatvor
-proljev
-glavobolje
-sindrom iritabilnog crijeva
-letargija
-migrena
-mučnina
-grčevi u želucu/bol u trbuhu

Što možemo učiniti?

Razgovarajte sa svojim liječnikom ili nazovite Polikliniku Lumbalis. Mnogi ljudi doživljavaju poboljšanje zdravlja nakon promjene prehrane na temelju rezultata testa intolerancije na hranu.

Test intolerancije na hranu u Poliklinici Lumbalis

Opsežan i vrlo osjetljiv laboratorijski test koji mjeri IgG protutijela specifična za hranu, a koja se mogu povezati s osjetljivošću na hranu. Za provođenje testa je potreban vrlo mali uzorak krvi koji se može uzeti i iz prsta.
Ovaj test omogućuje vam da preuzmete kontrolu nad svojim zdravljem u kratkom roku sa minimalnim promjenama.

Rezultati testa

Rezultati testa prikazani su konkretnim brojčanim vrijednostima specifičnih IgG protutijela a uz pismenu interpretaciju nalaza klijentima smo omogućili i usmenu interpretaciju od strane liječnika.
Cijena testa: 360,00 €

Poliklinika Lumbalis
Terme Sveti Martin
00385(0)95/777-1111
00385(0)40371104
[email protected]

Poliklinika Lumbalis