Bol u koljenu

Bol u koljenu je jedan od najčešćih problema današnjice, a javlja se kod osoba svih dobnih skupina. Postoje mnogi uzroci nastanka, pa tako kod mlađe populacije najčešće nastaje kao posljedica sportskih aktivnosti u što pripadaju ozljede na samom trenažnom procesu, tijekom izvođenja aktivnosti ili nakon traume. Za razliku od mlađe populacije, kod starije bol u koljenu najčešće nastaje zbog degenerativnih promjena.

Koljeno

Anatomski i biomehanički gledano, koljeno je vrlo kompleksan zglob koji se sastoji od tri kosti i tri zglobnih površina međusobno isprepletenih ligamentima i tetivama koji omogućavaju stabilnost i mobilnost koljena. Koljeno, zajedno s kukom i gležnjom, podupire tijelo tijekom stajanja, a primarna mu je funkcija omogućavanje aktivnosti kretanja (hodanja, penjanja, sjedenja itd…).

Elektroterapija

Bol u koljenu – klinička slika

Bol u koljenu se može manifestirati na različite načine, što znači da sama bol može biti lokalizirana izvana (s unutarnje ili vanjske strane) ili unutar samog zgloba. Nadalje, osim navedene boli može se također javiti i otok, crvenilo, slabost ili nestabilnost zgloba, smanjeni opseg pokreta te smanjenje snage mišića što dovodi do nemogućnosti obavljanja odrađenih aktivnosti.

Bol u koljenu može upućivati na:

  • Povredu prednjih/stražnjih križnih ligamenata
  • Povredu meniska
  • Skakačko koljeno
  • Osteoartritis koljena
  • Upalne promjene u koljenu (burzitis, tendinitis)
  • Hondromalaciju patele
  • Bekerovu cistu

Liječenje u Poliklinici Lumbalis

Ukoliko osjećate bol u koljenu, a niste sigurni o čemu se radi, naručite se na prvi inicijalni pregled kod dr.spec.ortopedije i traumatologije ili educiranih fizioterapeuta koji će Vam utvrditi točnu dijagnozu, a nakon toga i prepisati adekvatnu terapiju. Liječenje u Poliklinici Lumbalis je individualno prilagođeno svakom pacijentu, a ovisno o dijagnozi pristupa se s klasičnim fizioterapijskim procedurama koje uključuju primjenu elektroterapije, magnetoterapije, ultrazvučne terapije, kineziterapije, kinesio-tape, a prema potrebi i specijalnim manualnim terapijama ili terapiji po PNF konceptu.

Naručite se u Polikliniku Lumbalis kako bi Vam utvrdili točnu dijagnozu i primijenili adekvatnu terapiju na [email protected] ili na broj telefona 040/371-104 ili 095/777-1111.

Poliklinika Lumbalis
Toplice Sv. Martin
00385(0)40/371-104
00385(0)95/777-1111
[email protected]


Za fizikalnu terapiju sa smještajem klikni ovdje!