U današnje vrijeme, zdrava kralježnica bez boli može se smatrati kao pojam luksuza u kojem ne uživaju mnogi.

Statistički podaci upućuju na to da oko 80% svjetske populacije barem jednom godišnje osjeti bol u kralježnici koja se kasnije ponovno može javiti. Uz kardiovaskularne probleme, sindromi bolne kralježnice ubrajaju u najučestalije zdravstvene probleme današnjice.

Uz samu bol u kralježnici, pojava boli u rukama i nogama (trnjenje, pečenje, tupa bol…) te glavobolje, šum u ušima, vrtoglavice, smetnje u vidnom polju isto tako mogu biti uzrokovane kralježnicom.

Bol uzrokuju različiti faktori, kao što su moderan način života (sjedilački), teži fizički poslovi, nepravilno držanje, a najčešći uzročnik je upravo nedovoljna tjelesna aktivnost.

Vježbe za kralježnicu u Čakovcu

Naime, redovita i adekvatna tjelesna aktivnost te vježbe za kralježnicu mogu ukloniti ili smanjiti vjerojatnost pojave novih epizoda boli. Primjenom pravilne medicinske gimnastike, uključujući vježbe za kralježnicu, dolazi do poboljšanja ili uklanjanja oštećenja, povećanja fleksibilnosti, snage i izdržljivosti pripadajućih mišića, smanjenje intenziteta boli kao i smanjenje nesposobnosti. Nadalje, postoje čvrsti dokazi kako su vježbe za kralježnicu vrlo važan čimbenik za brzi oporavak te da se smanjuje učestalost i jačina ponovne boli u kralježnici. Vježbe za kralježnicu najbolje je izvoditi uz stručno vodstvo, uz prilagođeni intenzitet, jačinu i frekvenciju.

U sklopu Poliklinike Lumbalis održavaju se grupne vježbe za kralježnicu pod stručnim vodstvom fizioterapeuta u Sv. Martinu na Muri ili Čakovcu.

U Čakovcu se vježbe održavaju na Gradskim Bazenima Čakovec ponedjeljkom i četvrtkom u 17:30 sati, a mjesečna članarina iznosi 40,00€.

U Sv. Martinu na Muri, mjesto održavanja je Poliklinika Lumbalis Toplica Sv. Martin, utorkom i petkom u 20:00 sati. Cijena na mjesečnoj bazi iznosi 40,00 €

Za prvi dolazak je obavezna najava, a svi koji redovito hodaju na vježbe ostvaruju i popuste na ostale usluge Poliklinike Lumbalis.

Za sva ostala pitanja i prijave na vježbe za kralježnicu dostupni smo na:

Tel./mob.: 040/371-104 ili  095/7771111 E-mail: [email protected]