Usluge Lumbalis centra

Akupunktura


Young Beautiful Woman In An Acupuncture Therapy In A Spa Center
Young Beautiful Woman In An Acupuncture Therapy In A Spa Center

Što je medicinska akupunktura

Medicinska akupunktura je terapijski postupak u kojem se tanke akupunkturne iglice ubadaju na različita mjesta po tijelu. Kod medicinske akupunkture odabir akupunkturnih točaka svodi se na kombinaciju tradicionalnog kineskog pristupa uz odabir točaka koje su anatomski i neurološki povezane sa izvorom boli.

Medicinska akupunktura se pokazala korisnom u poticanju mišićne relaksacije, modulacije boli, a povoljan utjecaj na neuroendokrini odgovor rezultira relaksacijom i dobrim osjećanjem.

Medicinsku akupunkturu prakticiraju liječnici, kiroperaktičari i fizioterapeuti s ciljem liječenja akutne i kronične boli samostalno ili kao dio komplementarnog pristupa.

Koje su indikacije za medicinsku akupunkturu?

Istraživanja su dokazala da je akupunktura iznimno korisna u liječenju kronične boli lumbosakralne kralježnice, osteoartritisa koljena dok su ostale indikacije tendinitisi, bolovi rotatorne manšete, istegnuća mišića i tetiva , sinuitisi te glavobolje. Kao što je ranije spomenuto, medicinska akupunktura pomaže u ponovnom uspostavljanju normalnog živčanog i mišićnog tonusa, poboljšava protok krvi što dovodi do smanjenje boli. Osim u kroničnim bolnim stanjima akupunktura je našla svoje mjesto u ginekologiji i opstetriciji pa njome uspješno tretiramo bolne menstruacije (dismenoreje), mučninu u trudnoći, a moguće je provesti pripremu trudnice za lakši porod, kao i za okret djeteta iz stava zadak u stav glavicom. Kod trudnica je moguće provoditi akupunkturu za bolna stanja prilikom čega se izbjegava unos medikamenata koji prolaze posteljicu. Nakon poroda akupunktura se pokazala uspješna u liječenju postpartalne depresije te u pomoći kod dojenja.

Tretman akupunkture tipično traje 20-30 minuta, a broj upotrijebljenih iglica prilagođava se individualno, ovisno o bolnom stanju i njenom trajanju. Već nakon prve seanse prati se smanjenje bolova no da bi došlo do značajnije redukcije simptoma potrebno je ponoviti tretmane nekoliko puta

Je li akupunktura bolna?

Reakcija na akupunkturu se razlikuje od pacijenta do pacijenta. Generalno gledano, akupunktura je bezbolna, no pacijenti povremeno mogu reagirati pojačanim znojenjem, umorom, ponekad i nesvijesticom. Ubod iglicom uspoređujemo ubodom komarca i većinu iglica niti ne osjetimo prilikom postavljanja

Ostale terapije


Naruči sePošalji upit

CJENIK

Crta 5

TRETMANI

Pregled i akupunktura – 350 kn

Akupunktura za bol – 250 kn

Akupunktura u trudnoći – 250 kn

PAKETI

Akupunktura 3 tretmana – 600 kn

Akupunktura 5 tretmana – 950 kn

Akupunktura 10 tretmana – 1800 kn


AKUPUNKTURA SA SMJEŠTAJEM
Crta 5

Apartmani Regina

Tretman akupunkture i smještaj u Apartmanu Regina od 4 noćenja s polupansionom – već od 1,780 kn po osobi

Hotel Golfer

Tretman akupunkture i smještaj u Spa Golfer Hotelu od 4 noćenja s polupansionom – već od 2,460 kn po osobi


Naruči sePošalji upit


U Lumbalis centru možete koristiti ova dodatna zdravstvena osiguranja:

Osiguranja

Copyright © Lumbalis 2016. Sva prava pridržana.