Slana soba

12/18/2014 by Lumbalis0
Slana-soba-Lumbalis-centar..jpg

slana sobaTerapija solju ili haloterapija daje odlične rezultate u rješavanju problema koje uzrokuju alergije, bronhitis, rinitis, astma, sinusitis, laringitis prehlade, virusne infekcije, pušačima olakšava disanje, sportašima poboljšava kondiciju pjevačima i glumcima čuva glas, učinkovitost je pokazala i kod rješavanja kožnih problema kao što su psorijaza, dermatitis. Dobna granica za liječenje solju ne postoji tako da je odlična za djecu, trudnice odrasle i starije osobe .
Kao što se vidi na slici strop, zidovi i pod prekriveni su prirodnom kamenom soli. Kada počinje terapija halogenerator upuhuje mikročestice kamene soli koje se udišu.
Djeca u slanoj sobe.
Trajanje haloterapije  za djecu je 30 minuta tijekom kojih se djeca zapravo terapiju primaju kroz igru jer su im na raspolaganju igračke. Za vrijeme terapije djeca borave u sobi sa roditeljima ili sa osobom u pratnji.
Kako djeluje haloterapija ili terapija solju?
Suhi aerosol dokazano ima protuupalni i protubakterijski učinak, smanjuje edem, povećava zaštitna svojstva sluzi respiratornog trakta, potiče aktivnost makrofaga i zajedno s mukolitičkim djelovanjem čini osnovu haloterapije. Najučinkovitiji terapeutski utjecaj na respiratorni trakt ima aerosol natrijeva klorida, što je znanstveno priznato svugdje u svijetu. Zbog fizikalnih i kemijskih svojstava slana soba Lumbalis centar Lifeclass terme sv. Martinsuhi aerosol ima visoku probojnost i dublje prodire u respiratorni trakt u odnosu na vlažne inhalacije, a učinkovit je i u vrlo malim dozama. Dolazak ne terapiju u slanu sobu preporučljiv je u svim fazama-kao preventiva i u situaciji kad osoba ima poteškoće uzrokovane bolestima koje smo naveli, a učinkovita je i za oporavak nakon bolesti. Za kraj je važno napomenuti da se haloterapijom ne može “predozirati” jer je potpuno prirodna terapija.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright © Lumbalis 2016. Sva prava pridržana.