Dekompresijska terapija kralježnice

12/18/2014 by Lumbalis2
Dekompresijska-dvorana-1.jpg

 

Dekompresijska terapija kralježnice je izrazito uspješna ne operativna procedura za uklanjanje bolova i raznih drugih tegoba uzrokovanih problemima kralježnice. U tretmanu ovom procedurom koristi se sofisticirana oprema u kombinaciji s modernim stolovima za trakcijsku terapiju.
Dekompresijska terapija kralježnice 800x600Za razliku od od klasične fizikalne terapije koja uglavnom djeluje samo na smanjenje  simptoma, DTK ima prednost u primjeni jer je usmjerena na otklanjanje uzroka nastanka problema (vrlo često je taj problem mehanički pritisak u strukturama kralježnice). Način rada je jedinstven. Upotreba specifične kombinacije pravilnog položaja tijela i promijenjivog intenziteta sile postiže se glavni učinak terapije: dekompresija (smanjivanje pritiska) , poboljšavanje krvnog optoka, izmjena tvari u ozljeđenom području kralježnice. Sustavom dekompresijske terapije smanjuje se pritisak na intervertebralne diskove, korijene spinalnih živaca te se povećava mobilnost malih zglobova kralježnice. U trenutku kada više ne djeluju tablete, injekcije, niti klasična fizikalna terapija tada obično liječnici/kirurzi preporučuju operativni zahvat. Prije toga svakako se posavjetujte provesti DTK kako biste izbjegli operaciju s dugom postoperativnom rehabilitacijom.
Dekompresijska terapija koristi se kod:

 • -Trnca u ruci i nozi
 • -Glavobolje i vrtoglavice
 • -Tinitusa-mehanički uzrokovanog šuma u ušima
 • -Bolova u donjem dijelu leđa, prsnom ili vratu
 • -Degenerativne bolesti diska
 • -Fasetnih sindroma


2 comments

 • sanja

  04/07/2015 at 17:11

  Bila sam prije mislim dvije godina na tretmanima (pet – šest) u kombinaciji sa bazenom hidro masažama i plivanjem super, super dugo vremena mi nisu trnili prstri na rukama.Sadaopet imam tegobe. Zanima me koja je sad cijena tretmana. (planiram doci u 5 mj.) Koliko prije bi se trebalo naručiti na tretman ako je gužva. hvala!

 • Milos Rock

  04/16/2015 at 09:51

  Trebalo bi napraviti pregled u Lumbalis centru.
  Cijena dekompresijske terapije kralježnice iznosi 300 kuna. U cijenu su uključene 3 terapije ,dekompresijska terapije kralježnice, IC lampe te elektroterapije.
  U Lumbalis centru se treba naručiti 3 dana prije dolaska.
  Imamo u ponudi pakete sa smještajem koje Vam možemo poslati na mail ako je potrebno.
  Srdacan pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Copyright © Lumbalis 2016. Sva prava pridržana.